Literaire avonden van De Optimist

Na een succesvolle eerste editie is online literair magazine De Optimist terug met twee nieuwe thema-avonden in De Nieuwe Liefde! De Optimist trekt weer van online naar offline met een programma stampvol slam poetry, muziek, kunst en voordrachten van de nieuwste literaire talenten, naar aanleiding van het eerder verschenen Handboek voor een Optimistisch Leven.

27 februari 2018 – De Voyeur 

Emma Stomp, Basje Boer, Tijdelijke Toon en andere nieuwe talenten zorgen voor een afwisselende avond waarbij de kunstenaars het woord bij de daad voegen en hun eigen kijk op voyeurisme met ons delen. Gepresenteerd door Ellen Deckwitz, geïllustreerd door Sjoerd van Leeuwen en als finishing touch het poëtisch-muzikale kleinkunstcollectief Bovenste Knoopje Open.

Kijk jij braaf de andere kant op als de overbuurvrouw die niet aan gordijnen doet de douche uitkomt? En als de date van je huisgenoot zonder kleding naar het toilet sluipt? Maak jij jezelf weleens schuldig aan de alom gevreesde ‘deep like’ omdat je zat te browsen door het semi-openbare Facebookprofiel van het nichtje van de ex van een oud-basisschoolgenootje, die zo te zien op haar 19e al twee kinderen heeft?

Het stiekem willen bekijken van anderen, wroeten in andermans privézaken… Een net zo lelijke als interessante menselijke eigenschap.
De Optimist is dan ook heel nieuwsgierig naar de ontboezemingen van de beste woordkunstenaars van Nederland. Dus kom ook de voyeur uithangen!

17 april 2018 – De Arbeider

Op 17 april is het de beurt aan de harde werker, met eelt op zijn handen, die weet hoe de wereld écht in elkaar zit. Of misschien toch de zzp’er zonder pensioen, die tegen een burn-out aanzit, maar wel de spits weet te omzeilen. In elk geval komen de literaire hoekstenen van onze samenleving samen tijdens een avond waarin het ambacht centraal staat. En de vraag hoeft niet te worden geschuwd: valt er nog droog brood te verdienen in de literatuur?

In het Handboek voor een Optimistisch leven betrad de arbeider al in al zijn diversiteit het toneel: van de Marlboro Light rokende Trees met haar nepgouden oorbellen en hondenhaar in haar diepe decolleté, webredacteurs van deftige linkse weekbladen tot John Maynard Keynes. Ditmaal zal een verzameling optimistische werkbijen live het beste van hun kunnen laten zien.