De Andere Lees!club

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. In de Andere Lees!club laat Lidewijde Paris zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten.

Lidewijde bespreekt de literaire principes van de auteurs, de manier van vertellen en hoe er op effect wordt gespeeld. Of dat werkt, wordt met elkaar besproken. Het gaat dus niet om een gewone leesclub, maar om een college-achtige leesworkshop. Uiteraard kun je op elk moment vragen stellen en met Lidewijde of elkaar in discussie gaan. Je hoeft de boeken niet gelezen te hebben – de avond kan juist een uitnodiging zijn om te beginnen!

In 2019 gaan we door met De Andere Lees!club. Wilt u hiervan op de hoogte blijven, meld dat dan hier. Heeft u romans die u graag een keer opgenomen zou willen zien in De Andere Lees!club mail het dan aan deleesambassade@gmail.com uw voorstellen. De romans moeten geschikt zijn voor een algemeen publiek en niet meer dan een jaar oud ongeveer. Klassiekers mogen uiteraard altijd meedoen.

Wie is Lidewijde Paris?

Lidewijde Paris startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Niet alleen lezen om het verhaal, maar ook op zoek naar de stille signalen en het verhaal tussen de regels. Na haar werk als recensent voor Opium Radio en haar keuzes van literair verhalen voor Vrij Nederland brengt ze nu haar ervaringen van De Literatuurfabriek, die ze al negen jaar met Frank van Doeselaar runt in Middelburg, naar Amsterdam in een speciale vorm.

23 april 2018 – Harnas van Hansaplast (Charlotte Mutsaers) & De Nix (Nathan Hills)

VOORGAANDE EDITIES

19 februari 2018 – Moussa of de dood van een Arabier (Kamel Daoud) & De bekeerlinge (Stefan Hertmans)

21 november 2017 – De geniale vriendin (Elena Ferrante) & Van vogels en mensen (Margriet de Moor)

3 oktober 2017 – Ons soort mensen (Juli Zeh)  & Alleen met de goden (Alex Boogers)

 

Bestel het boek Hoe Lees Ik?, Ons soort mensenAlleen met de Goden, De geniale vriendin en Van vogels en mensen bij Atheneum Boekhandel.